För att undvika missförstånd

28 06 2013

Syrran ringde just efter att ha druckit några goda glas vin och dessutom läst min blogg och undrade vad tusan jag skrev för något egentligen när jag skrev i mitt förra inlägg att brorsan har ”sin otroligt positiva inställning” … Jag läste upp hela stycket flera gånger för henne men det gick inte in iallafall 😉 :

”Att han fortfarande är vid liv är enbart pga sitt unga och starka hjärta samt sin otroligt positiva inställning, som i sin tur beror på att han inte har förmågan att förstå sin situation pga av sin situation …”

Naturligtvis är han inte positivt inställd till att han fick hjärntumör, den elakaste av de elaka, och allt han blev tvungen att gå igenom pga detta. Tro för guds skull inte det! Men nu är det så att efter operation han gjorde den 1 februari så tappade han förmågan, av olika orsaker,  att förstå sin sjukdomsbild och sin sjukdomssituation, vilket ju kan vara barmhärtigt kan man tycka. Det innebär att han har framtidsplaner och tror att han är friskare än vad han är, samt dessutom är vid gott humör och mod hela tiden och tycker att det är självklart att han ska försöka tänka positivt då det underlättar det hela och det blir så jobbigt om man ska vara bitter och nere över situationen, som han själv sa till mig och mamma senast i förrgår.

Flera läkare har förklarat för mig att det är vanligt att patienter med hjärntumörer och likaså strokepatienter, han är både och, ofta har svårt att förstå eller inte alls kan ta till sig sin sjukdomsbild och situati0n och så är det med min bror och det visade sig rätt omgående i hans fall.

Jag hoppas att jag förklarat det hela bättre nu om fler undrar över vad jag skrev och menade ;).

3d person with red exclamation mark isolated on white.

Hörs igen :)!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: