Vintersolsståndet

21 12 2014

Ja men så äntligen är det då dags att vi ska gå mot ljusare tider igen 😀 . Läste att vintersolståndet egentligen inte är en särskild dag – utan en viss tidpunkt och i år inträffar den tidpunkten exakt klockan 1.03 måndag 22 december. Det ska visst bli  extra mörkt i år oxå därför att vintersolståndet sammanfaller med nymåne. Sen stod det vidare att enligt gammal folktro så markerade vintersolståndet en farlig natt då övernaturliga makter härjade helt fritt och djur kunde tala. Hugaligen! Bäst vi ser upp, så kan vi ju inte ha det! 😛 Men nu kan vi iaf äntligen glädja oss åt att vi går mot ljusare tider, jippie 😀 !

1

 

 

Idag har jag just inte gjort någonting, skönt det med. Tog med mig lite kaffe och bullar och drog in till Djurgården en sväng. Waldermarsudde är ett ställe jag gärna besöker lite då och då, är så himlans fint där 🙂 .

2014-12-21 16.44.02 2014-12-21 16.44.58

 

Sen måste jag gnälla lite oxå …  Mitt element i köket läcker vatten! Har nog gjort det några dagar innan  jag upptäckt det, mattan vid dörren har liksom sugit upp det mesta. Men alltså, fan! Att det ska va nå´t jävla skit jämnt! Har precis pratat med vicevärlden, han ska kontakta någon som får komma hit och fixa/byta elementet. Bara att hålla alla tummar och hoppas på att det inte hunnit bli någon vattenskada. Suck 😦 !!

Nä, nu blir det till att softa framför tv:n resten av kvällen. Skulle egentligen tänkt att baka cocostoppar med smak av saffran och choklad (hur gott låter inte det 😛 ) men man blir liksom trött av att göra ingenting så det får bli imorgon istället 😉 .

Vi hörs!


Åtgärder

Information

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: