Nostalgi till tusen

30 08 2020

Har ni vägarna förbi Nynäshamn så måste ni göra ett besök på Mopedum. Ett underbart museum med prylar från 50-60-70-tal ❤ . Jag och Gunilla var där igår och gick runt och bara mös av alla minnen som dök upp när man fick syn på allt 😀 .

Den kammen hon har i handen använder min lilla mamma fortfarande än idag 🙂 . Det är hennes favoritkam och har varit i alla år 😛 .
Li och Lo var mina första läseböcker i Fagersjöskolan. Åh, vad jag tyckte om dessa böcker 🙂 .
Vem har inte legat på golvet för att kunna knäppa jeansen 😉 ?
Svaret är: Alla vi som var med på 70-talet 😀 😛
Jag hade en röd t-shirt med tryck från Blommor och bin och givetvis ett par älskade Marilynjeans från Gul & Blå. Längst ner i hyllan stod Starlet, en tidning som man givetvis läste 🙂 .
Och här fick jag syn på lillebror Gerts första tallrik ❤ . Kommer så väl ihåg när han åt ur den och så dök ballong efter ballong upp ju mer han åt 🙂 ❤ .
Här pågår det fest, får man vara med tro 😀 ?

Hit kan jag verkligen åka fler gånger, så kul, så många härliga minnen ❤ . Som sagt, har ni vägarna förbi Nynäs och har ni inte det, så se till att ni får vägarna förbi 😉 .

Men efter detta så var vi förstås väldigt fikasugna så då blev det att ta en tur till Grödinge och Eldtomta café. Det är också ett ställe som jag rekommenderar. Så himla goda smörgåsar och fikabröd så det är inte klokt 😀 .

Vi hann ju med ett besök på Röda Korsets second hand också i Nynäshamn. Loppis får man aldrig nog av 😉 . Röda korsets och PMU:s (Pingstmissionen) loppisar är verkligen trevliga och roliga att besöka, fina prylar och kläder till otroligt bra priser. Rent och fräscht. Rekommenderas!

Idag ligger jag i soffan och har det lugnt och skönt medan tvättmaskinen jobbar 😉 . Streckkollar på Dirty John, en serie på Netflix. Och snart möter AIK Häcken på hemmaplan. Så nu håller vi tummarna 😀 (Y) . Vi ska vända det här, i synnerhet nu när vi fått några nya spelare till laget. Det här blir bra 🙂 ❤ .

I veckan så satte jag igång min cirkel igen för den här terminen. Det var jättetrevligt, som vanligt 😀 . Väldigt kul att ha dessa cirklar och kunna hjälpa andra att utveckla sina mediala förmågor och se och följa deras utveckling.

Imorgon är det besök hos sjukgymnasten igen och gymmet på tisdag. Känns skönt att kommit igång och träna igen. Måste förbi alla gravar också någon dag och göra fint nu inför hösten. Nästa helg kanske.

Börjar bli lite kaffesugen, dax snart för lite fika och äppelmuffins tror jag bestämt 😀

Ha det så hörs vi!


Åtgärder

Information

4 responses

1 09 2020
stefan

Himla mysigt museum och många saker man kände igen, gillade affischen på Sweet på väggen o ett av banden man växte upp med. Ni verkar fika ofta på era utflykter förresten 🙂 Aik verkar inte spela så bra nu 🙂

Gilla

1 09 2020
elr156

Ja, visst va de kul att se 😀 Så mkt nostalgi och igenkänning så det va inte klokt 😛 . Jag såg ju faktiskt Sweet på Skansen för några år sen, kul 🙂 .

Men det är väl klart man ska fika när man är på utflykt 😀 . Hör ju liksom till 😉 .

AIK ja … näe, va hände liksom … Men går ju inget vidare för Blåvitt heller …

Gilla

1 09 2020
stefan

Sweet var bra o deras låtar funkar ännu o sett dom en gång oxå men var när gud gick i tofflor. Nu nämnde jag inget illa om Aik utan bara frågade hur det gick 😉 Fast du har rätt det går inte så bra för Blåvitt heller..😜

Gilla

1 09 2020
elr156

Tycker väldans många låtar från uppväxten fortfarande funkar 😀 ❤
Så Gud har gått i tofflor … intressant, känner han inte så väl men säger du det så får jag tro dig på ditt ord 😉

Nädå, vet att du inte sa något ofördelaktigt denna gång 😉 … men vet ju tyvärr själv läget fn :/ Men skam den som ger sig, ska väl gå att vända detta oxå 😛

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: