Jag åker Pontiac till Kummelnäs

2 07 2010

Och så fick meteorologerna fel igen. Bidde inget Gålö idag då vädret inte lockade mig att åka dit när himlen var alldeles sollös och bara uppvisade en massa moln. Istället sms:ade jag Janne och hörde om han ville ha en fika och kolla igenom en massa verktyg och annat efter Tomas, om det kanske var ngt han hade användning av. Så han kom över och det var en hel del han ville ha, bra att det kommer till användning istället för att ligga i mina skåp o lådor o skräpa ;). Sen skulle han iväg till sitt landställe i Kummelnäs, som han ärvt efter sin farfar. Och jag hade inget för mig så jag tog med mig kameran och hängde på. Var länge sen han och jag åkte jänkare ihop :P. Men det var kul att åka amerikanare, det är aldrig fel.

Pontiac Bonneville Vista 1962.
Gillar denna grej :), den står i en trädgård som de låter förfalla :(.
Utsikt från Jannes trädgård. Bogesunds slott syns långt bort i horisonten. Dit gjorde vi en
utflykt Tomas, jag, Janne, Perre, Annika och några till för många herrans år sen en sen natt,
eller tidig morgon, beror på hur man ser på det ;). Kul var det iaf ;).

Sen tog vi en promenad runt området och han visade mig runt bland alla fina hus och den vackra utsikten :). Fanns mkt att se och fota. Vilken tur att det inte var solväder idag när jag klev upp så att jag kom på den goda idén att checka om Janne var ledig. Vädret klarnade ju upp, som synes, under dagen sen så vi hade jättefint väder när vi var på hans ställe :).

Han visade mig Grävlingsbergs ruin oxå. Det var två tyska bröder; Emil och Oscar Herrman, som kom till Grävlingsberg i slutet på 1800-talet och lät bygga var sina hus där. År 1910 lät de sedan i närheten av sina hus bygga en ruin, dessutom med konstgjorda sprickor i fasaden. Janne berättade att de vid ruinen oxå hade en stor pool innanför murarna med vatten som pumpades upp från havet där de hade sälar. Men fatta, en konstgjord ruin! Och stackars sälar! Då har man definitivt för mkt pengar om man bygger sig en ruin. Och hur kommer man på tanken? Hur många flaskor whisky gick åt för att klura ut att man vill ha en ruin? Undrar vad byggarna tänkte? De måste väl trott att de inte var kloka, galna tyskar! Men, de fick säkert bra betalt ;). Och bröderna fick sig sin ruin. Men, de hade ju vacker utsikt därifrån iaf ;).

Grävlingsbergs ruin med sina konstgjorda sprickor.

Jag förstår att Janne vill bygga hus på sin tomt. Där är jättefint och sen har han ju vart där så mkt som barn oxå och det för ju en massa trevliga minnen med sig som betyder mkt :).

Det blev en jättetrevlig dag som vi avslutade på Nacka värdshus där Janne bjöd på oxfilé, gott :).


Åtgärder

Information

2 responses

12 11 2014
Valdemar Westesson

Hej! Den där ruinen ser spännande ut! Hur hittar man dit?
Mvh/ Valle

Gilla

12 11 2014
elr156

Hej Valle!
Kolla Eniro, sök på Grävlingsbergs ruin, Kummelnäs. Ligger bortom Nacka mot Gustavsberg till.
🙂 Eva-Lena

Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s
%d bloggare gillar detta: